Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A csapos lamellás csiszolószerszámoknál a csiszolószemcse hordozó lamellák radiális irányban legyezőszerűen kerülnek elhelyezésre a szerszám tengelye körül.

Alkalmazási javaslat:  A lamellás csapos csiszolók a legjobb megmunkálási teljesítményt 15–20 m/s kerületi sebességnél érik el. Így érhető el az ideális kompromisszum az anyagleválasztási teljesítmény, a felületminőség, a munkadarab hőterhelése és a szerszámkopás között.
Rendezés:

A munkavégzést befolyásoló tényezők:  A munkadarab hőterhelése és a szerszámkopás: A csiszolási nyomás és a megmunkálási fordulatszám csökkentése, valamint kenőanyagok (pl. olaj) használata jelentősen csökkentik a szerszámkopást és a munkadarab hőterhelését.

Anyagleválasztási teljesítmény: A csiszolási teljesítmény növeléséhez ne a csiszolási felületi nyomást növelje, hanem válasszon durvább szemcsézetű szerszámot a munkadarab hőterhelésének és a korai szerszámkopás elkerülésének érdekében.  

Felületi érdesség: A csiszolási fordulatszám növelése kismértékű felületminőség javulást eredményez. A felületi nyomás növelése kismértékű durvább felületet eredményez. Minél puhább a megmunkálandó anyag, annál durvább lesz a megmunkált felület (azonos szemcseméretek használata esetén).