Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Munkavédelem

Munkavédelmi ruházatok,eszközök, teljes választéka.

Hegesztőponyva

Kínálatunkban elérhetők szikraálló/hegesztő ponyva, függöny, takaró. A hegesztő függönyök és paravánok hatékony védelmet nyújtanak a hegesztési ív által kibocsátott sugárzással szemben. Ideálisak a munkaterületek megosztására vagy a műhely különböző szektorainak elkülönítésére. Válassza a megfelelő méretű függönyt/ponyvát vagy takarót munkájához!

Por és füstelszívók

Por- és füstelszívó berendezés  mely a hegesztés vagy plazmavágás során keletkező por, illetve füst elszívását, megtisztítását (5 µm-nél nagyobb szemcsék leválasztása) és a környezetbe juttatását végzi.
Rendezés:

Az egyéni védőfelszerelést úgy kell megválasztani, hogy az a hegesztőt ne zavarja a munkavégzés során.

- A ruházat anyaga 100%-os gyapjú vagy lángmentesített gyapjú legyen.
- Az ing  hosszú ujjú legyen, begombolható mandzsettával ,nyakat védő gallérral kell rendelkeznie, zseb nélküli legyen, vagy gombbal zárható zsebtakaró legyen rajta.
- A nadrág szárának gombolás nélkülinek kell lenni, fednie a bakancsok szárát. A gombolható nadrág-mandzsetta megfoghatja a szikrákat.
- A bakancsnak magas szárúnak kell lennie, hogy megakadályozza, a szikrák bekerülését a cipőbe, talpának bordázata olyan, legyen, hogy a szikrák ne szoruljanak meg a bordák között.
- A nadrág és a bakancsszár közé védőbetétet kell elhelyezni, ami megakadályozza, hogy a szikrák felülről a bakancsba juthassanak.
- Hegesztés közben a zsebben gyufát, öngyújtót tartani tilos! - A kezeket bőr védőszárral ellátott mandzsettás bőrkesztyűvel kell védeni.
- A mellkas és a test védelmére bőrkötényt kell viselni.
- Külső helyen végzett munkára hosszú ujjú, teljes háttal és magas nyakkal rendelkező bőrmellények alkalmasak.
- A fejet veszélyeztető égések elkerülésére biztonsági sisakot és alatta lángálló koponyavédőt kell viselni.
- A szemeket felhajtható szűrőüvegű hegesztőszemüveggel kell védeni.
- A ruházatot mindig tiszta, olajtól és zsírtól mentes legyen, ezzel elkerülhető, hogy a ruházat tüzet fogjon vagy csússzon.