Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékcsoportok

Munkaruházat

munkaruha:  a tevékenységből adódó fokozott igénybevételtől, gyorsabb elhasználódástól  és szennyeződéstől óvja a munkavállaló saját ruháját, vagy helyettesíti azt. Jellemzője, hogy utcai viselésre nem alkalmas.

védőruha: egyéni védőeszköz, mely a munkavégzés során a munkavállaló egészségét, test épségét veszélyeztető fizikai, kémiai illetve biológiai károsító hatások ellen nyújt védelmet. Szabványok és normák által meghatározott védelmi képességgel rendelkeznek.

Rendezés:

munkaruha jellemzői

Elsődlegesen nem védelmi funkciója van, hanem védi (helyettesíti) a munkavállaló ruháját a szennyeződésektől (a szennyezés típusa szerint a szennyezett ruha veszélyes hulladék is  lehet pl. autószerelő – olajos ruházat).

Juttatása nem kötelező ennek szabályiról munkaadó a belső szabályozásban rendelkezhet. Alapelvként lehet irányadó, hogy ha a munka olyan mértékű kosszal, szennyeződéssel, szaggal stb. jár amely a  dolgozó saját ruháját károsítaná, akkor  a munkáltatónak munkaruhát kell biztosítani. Ez a ruházat járul hozzá a könnyebb, kényelmesebb munkavégzéshez. Beszerzésére  elterjedt és a szabályoknak megfelelő megoldás a „ruhapénz”. Ebben az esetben a  munkavállaló maga veszi meg .és a  munkaadó felé elszámol a beszerzési számlával. Egyedi megállapodás szerint költségmegosztás is lehetséges.

Kihordási ideje van, melynek lejártával a munkaruha átmegy a munkavállaló tulajdonába, a lejárati idő előtt a munkáltató tulajdona.

Megfelelőség-értékelésre nem kötelezett, anyagára és kialakítására előírás nincs.

Viselése nem kötelező, ezért erről a munkáltató belső szabályozásban (kollektív szerződés) rendelkezik. Használata nem igényel orvosi vizsgálatot vagy oktatást. Juttatásának módjáról, a használatról, a mosásának, tisztításának részleteiről, a  kihordási időről, arról hogy a munkahelyről elvihető-e  belső szabályozás rendelkezik.